Sacred Woman | Magdalene Quest
17059
page-template-default,page,page-id-17059,tribe-no-js,page-template-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

Magdalene Quest

348285221_791300242703101_63757841823664351_n

.

.

een pelgrimstocht in de voetsporen van Maria Magdalena

.

.

Al jaren achtereen ga ik iedere zomer naar Katharen land. Toen ik daar in 2016 voor ’t eerst kwam voelde ik me meteen thuis. Net als toen ik landde op Indonesische bodem en de lucht daar opsnoof: “oh ja, dit ken ik”. Het raakte me diep. De energie van Maria Magdalena, de magie, de kracht van de tempeliers, de wijsheid en diepte van de Katharen. Het hele land ademt dit, iedere steen, de koele stromende beekjes, de meertjes, de bergen, en de vele heilige plekken.
.
.
Maria Magdalena is niet alleen een vrouw die leefde 2000 jaar geleden maar haar spirit is nu en aanwezig en voelbaar op allerlei heilige plekken. En voor wie de roep hoort. Als de calling van Maria Magdalena je heeft geraakt, dan heb je te volgen.
.
.
Ook ik heb die calling gehoord. Alweer jaren geleden, toen ik nog maar net terug in Nederland was. De roep was eerst zacht maar werd steeds sterker. Later pas heb ik me gerealiseerd wat dat allemaal betekende. Langzaam openden de poorten en hoorde ik meer en duidelijker. Twee jaar geleden was er een krachtige calling/transmissie in de Basiliek van Vezelay. Ik voelde de kracht van Mary Magdalene, van de aarde, van de vrouwelijke kracht, van de seksuele energie. Heel diep, groots en krachtig. Vanuit de diepte rees het water op. Later die zomer ontving ik een initiatie in de Katharengrot bij Ussat Les Bains. Het was 2020, 700 jaar later, toen de laurier weer bloeide. Ik wist…ik heb dit te doen, dit pad te gaan. Ik zei JA. En ik wist ook, om dit te belichamen vraagt wel wat. Mijn diepste angsten aan te kijken. Dat kan ik niet alleen. Het vraagt een man naast me. De man die naast me stond, bleef niet, nam een andere afslag. Ik heb erom gerouwd, tot op het bot. Niet begrijpend, stuk. En ik bleef ook staan, of eigenlijk… kroop weer overeind. Ik had JA gezegd…ik kon er niet omheen.
.
.
Alles aankijkend waar ik mezelf weggeef, m’n kracht weggeef, m’n autonomie weggeef, waar ik manipuleer en controleer uit angst voor verlies, waar ik mezelf verlaat. Diepe eenzaamheid. Een kloof door. Op de bodem van de zee. Wanhopige, verloren zielendelen die de weg naar huis weer vonden. Diepere aarding, grond gevonden, mijn eigen natuur, de wilde vrouw in mij.
.
.
Ook deze zomer zal ik weer afreizen naar dit heilige land. Onderdompelen in de energie van Maria Magdalena, de Katharen, de tempeliers,  verbindend met de Heilige Graal en het oorspronkelijk vrouwelijke. Het is een reis de diepte in, in jezelf. Via het land, onze cirkel, de krachtplekken, en je eigen bereidheid. Een spirituele reis, een gebed, een ode aan jezelf en de oude mystieke wijsheid die in ons huist.
.
.
Wie aan wil sluiten is welkom!
Het is echt een pelgrimstocht. Ieder reist op eigen gelegenheid en zorgt zelf voor verblijf en eten. En we zijn een reisgezelschap, die samen een pelgrimstocht maken. Ik laat alle plekken zien die ik ken. We starten in Vezelay en vieren Maria Magdalene dag op 22 juli in processie rondom de Basilique Madelene. Dan zakken we af naar St. Baume en dan naar St. Marie de la Mer. Vanaf daar naar Katharen land. Vanaf een prachtige plek (kamperen en huisjes) bezoeken we krachtplekken. En we doen ook weer een Quest nacht in een inwijdingsgrot van de Katharen.
.
.
In Katharenland bezoeken we: Rennes les Chateau, grotten van Maria Magdalena, Rennes les Bains, Throne of Isis, Fontaine d’Amour, Montsegur, Nebias, Gorge de Galamus.
.
.
Praktisch:
datum: 21 juli t/m 30 juli
eigen vervoer
kamperen of verblijf in een huisje (locatie maak ik bij aanmelding bekend)
bijdrage: 350 euro
.
.
20220805_105241      ea6d6762-616b-41ae-b5c8-3d2d51f6124320220805_115917
.
.
Stuur me een mailtje als je mee wilt: info@sacredwoman.nl
Copyright